Når daglig leder Øystein Aurland i Solør Hus AS ikke er på kontoret eller på en av byggeplassene, trives han aller best ute i skog og mark. Selv om han ikke lenger er en aktiv jeger, har han fremdeles både elghund og fuglehund som krever aktivitet og utfoldelse.

 -Det er jammen blitt fire, fem år siden jeg var på rypejakt i Nordlandsfjellene. Tiden går. Det er omtrent like lenge siden jeg skjøt min siste elg. Jeg synes fortsatt det er fint å komme seg en tur på fjellet, og jeg får være med som gjestejeger på elgjakta her i Trangensområdet hvis jeg vil, men det blir ikke så mye av det. Det tar for mye tid, og en blir jo ikke yngre, heller. Jeg har absolutt ikke fritidsproblemer, men hobbyene er ikke så sterke lenger som de var i yngre dager, ler Øystein Aurland.

Kraftig oppblomstring

Det er snart 13 år siden den hjemvendte solungen søkte daglig leder-jobben i Solør Hus AS. Heldigvis for begge parter fikk mannen, som da hadde jobbet noen år som distriktssjef for BoligPartner på Elverum, den ansvarsfulle stillingen. Før den tid hadde han arbeidet «i en mannsalder», som han sier, i bygningsetaten i Åmot kommune.

-Vi var ni ansatte da jeg begynte her i 2009. I dag er vi 27. Vi har ingen ambisjoner om å vokse og bli store. Tvert imot prøver vi så godt vi kan å begrense oss. Men vi tilpasser oss markedet hele tiden, og det har vært en kraftig oppblomstring de siste årene her i distriktet, og det genererer vekst også hos oss. 90 prosent av kundegrunnlaget vårt er her i de tre Solør-kommunene, og vi må også være allsidige nok til å kunne levere det markedet etterspør. Vi har ikke hatt de store overskuddene, men vi har gått i pluss stort sett hele tiden, sier daglig leder Aurland.

Som man omgås, slik blir man

Han er født og oppvokst på Arneberg, og etter mange år i «utlendighet» på Rena, flyttet Øystein Aurland tilbake i 2005.

-Du vet, det er noe med de gamle hjemtraktene. En søker gjerne tilbake til dit en trådde sine barnesko.

Ellers var det en gammel mor og en gammel kjæreste som lokket Aurland tilbake til gamle trakter. Han hadde blitt enkemann for noen år siden, og var alenepappa for tre barn. Han bor fremdeles i huset som han kjøpte den gang for 17 år siden, et steinkast fra det gamle barndomshjemmet, og bare noen få kilometer fra kontoret på Flisa. Der trives han som plommen i egget.

-Vi har er et veldig trivelig miljø og mange flinke håndverkere. Jeg prøver så godt jeg kan å følge opp hver enkelt av dem. Vi vil at de skal ha det så bra som mulig. Det er som ordtaket sier; som man omgås, slik blir man.

Prøver å heve blikket

Daglig leder Øystein Aurland er fornøyd med tingenes tilstand i Solør Hus AS.

-Jeg vil beskrive oss som en veldrevet virksomhet hvor det meste går av seg selv. Men det er alltid ting vi kan gjøre bedre. Logistikken er noe av det meste krevende i denne jobben. Å sørge for at vi alltid har rett mannskap på rett sted til rett tid. Hovedfokuset vårt er å gjøre en så god jobb til enhver tid som det er mulig å gjøre. Det er fornøyde kunder vi lever av, sier Øystein, som også fungerer som en av tre prosjektledere i Solør Hus AS.

-Prosjektledelse er en stor del av jobben min. Jeg vil anslå at jeg er daglig leder 20 prosent av tiden, og prosjektleder i 80 prosent.

Den daglige lederen mener det ser bra ut for Solør Hus AS i tiden som kommer. De har bra med ordrereserver i et halvt års tid, og er nærmest fullbooket de nærmeste månedene.

-Vi prøver så godt vi kan å heve blikket og se fremover. Vi har mange munner å mette, og er opptatt av å skape trygge og sikre arbeidsplasser for våre ansatte. Det er mange eldre eneboliger her i distriktet som kommer til å kreve restaurering etter hvert, og det er også mange næringsbygg som vil få behov for oppgraderinger. Grunnlaget er absolutt til stede for at vi kan leve godt i mange år til, sier Øystein Aurland.