Han er en av dem som holder styr på snekkere, underleverandører og prosjekter. Dessuten er han andre generasjon medeier, og stolt av det han selv, kollegene og forgjengerne har bygget opp. Geir Ronnie Dammen er arbeidsleder og deleier i Solør Hus AS.

 – Vi har klart å skape en både trygg og god arbeidsplass her på Solør Hus AS. Vi er en skikkelig sammensveiset gjeng, som hjelper og utfyller hverandre. Det er mange av oss som har vært her siden vi var unge og lovende, og som kjenner hverandre ut og inn, sier Dammen.

Alt fra rehabilitering til nybygg

Det begynner å bli en del år siden han ble med ut på sitt første prosjekt som tømrerlærling hos Solør Hus AS. Det var i 1995, og siden den gang har han tømret, spikret og ledet alt fra det mest trivielle prosjektet til de flotteste kremjobbene.

– Her på Solør Hus AS driver vi med alt fra rehabilitering til nybygg, og det er veldig sjelden to prosjekter som er like. Dette er en av de viktigste grunnene til at det er så spennende og fint å jobbe her hos oss, mener arbeidslederen, som selv trives aller best når han kan ta i et tak på byggeplassen.

Bowling og fotball

I en periode var Geir Ronnie Dammen et aktivt innslag i bowlingmiljøet på Flisa. Nå er han mest sjåfør og caddy, som han sier, for sønnen Jonas, som har vært på bowlinglandslaget siden han var 12 år gammel. Idretten har brakt familien rundt i alle verdenshjørner, men det er noen år siden senior la egne bowlingambisjoner på hylla. Nå handler det om lek og moro og de to bedriftslagene til Solør Hus AS.

På facebookprofilen til Geir Ronnie Dammen står det arbeidsplass White Heart Lane. Der har han vært to ganger, og han drar gjerne en tur til så snart koronaen har gitt seg. Han har nemlig vært trofast Tottenhamsupporter helt siden glansdagene til Erik Thorstvedt, og lider med klubben som ikke har sin beste sesong i dette virusåret. Han følger også med på norsk fotball. Her hjemme er det Rosenborg og Kjellmyra IL som er favorittlagene.

Neste generasjon er i rute

Geir Ronnie Dammen er født og oppvokst på Sønsterud, og der bor han fremdeles.

– Beste plassen i verden. Jeg kunne ikke tenkt meg å flytte til noe annet sted, sier han, og forteller at han naturligvis selv bygget eneboligen der familien nå er bosatt.

Datteren Julie er 16 år, og skoleelev på Elverum. Om snaue fire år skal hun ta fagbrevet i salgsfag. Eldstegutten Jonas er 20 år, og er allerede på plass som lærling hos Solør Hus AS.

– Det er godt å vite at neste generasjon er i rute til å overta, smiler Geir Ronnie Dammen.