Willy Fjeld trives aller best når han er med de andre gutta ute på jobb, men han har ikke noe imot å sitte på styrerommet, heller. Han er tømrer og eier i Solør Hus AS, og har det aldeles utmerket med begge deler.

-Dette er et fint sted å være. Mye variert arbeid, og trivelige folk alle som en, sier tømrerveteranen.

Lærte av faren

Willy Fjeld er født og oppvokst i Kaffegata midt i Flisa sentrum, og med unntak av noen år i Kongsvinger, har han jobbet for Solør Hus AS hele sitt yrkesaktive liv.

-Jeg var med far min på jobben og lærte alle triksene i faget av han, sier den blide tømreren og bedriftseieren, som begynte i det som den gang het Solør Entreprenørforretning AS, og som er forløperen til bedriften som han i dag er medeier i allerede tidlig på 1970-tallet.

I 1984 var det en ung dame som klarte å lokke den unge mannen sørover i dalføret til Kongsvinger, der mange vil huske Flisamannen blant annet fra 12 år hos Maxbo i Glomdalsbyen.

Gamlemåten er likest

I veteranalderen er det ikke lenger så nøye med årstall, men Willy Fjeld mener det er 15, 16 år siden han flyttet tilbake til Solør og begynte for fullt igjen hos Solør Hus AS. Han arvet huset etter besteforeldrene og bor i dag på Arneberg. Eierandelen i Solør Hus AS overtok han i 2012, da faren bestemte seg for å trekke seg tilbake.

-Det går stort sett av seg selv her hos Solør Hus AS. Det har ikke vært noen større opp eller nedturer å skrive om siden starten i 1992. Vi har nok å gjøre, og mange fornøyde og trivelige kunder, sier tømrerveteranen, som liker å treffe folk, og som setter pris på de varierte arbeidsoppgavene som jobber byr på.

-Men faget har forandret seg voldsomt på de snart 50 årene siden jeg begynte. Det er mye enklere og raskere nå med moderne hjelpemidler og ferdige elementer. Heldigvis er det mye som fortsatt må gjøres på gamlemåten. Ikke minst restaureringsjobber. Det kan være det likeste å drive på gamlemåten, men nå jeg.

Sparekassa i garasjen

Som så mange andre av de ansatte i Solør Hus AS, er også Willy Fjeld en ivrig bowler. Gjennom hele vintersesongen er det minst en kamp i uka i bowlinghallen. Om sommeren tar han gjerne en tur med sin gamle Suzuki 700 kubikk.

-Motorsykkelen er 35 åt gammel, men går som bare tusen. Jeg tar gjerne en tur hver kveld hvis det er sol og fint vær, sier Fjeld.

Mercedesen av 90-årgang er derimot bare til finkjøring. Det er en stasjonsvogn av typen 230, som blir behørig tatt vare på.

-En må jo det. Dette er jo sparekassa. Far min mente at det var mye bedre å gå til innkjøp av noe som stiger i verdi enn å sette pengene i banken. Det synes jeg var et godt råd!