Kenneth Berg nærmer seg tredve år, og har erfaring fra flere firmaer. For fem år siden bød sjansen seg til å jobbe i Solør Hus AS for å ferdigstille et påbegynt prosjekt, og etter dette har han blitt værende. Det er ingen grunn til å bytte beite når gresset er grønt og trivselen på topp, mener han.

Arbeidsdager med variasjon

Kenneth kommer fra Grinder, og skolegangen tok han på Våler, der han gjennomførte bygg- og anleggslinja. Etterpå ventet tiden som lærling, som startet hos Glomma Bygg og gikk videre via Fjeld til Hedmarkhus.

Han kjente ingen fra tidligere da han begynte i jobben for Solør Hus AS. Kenneth forteller om arbeidsdager med mye variasjon. Her gjøres alt fra å sette opp helt nye hus, til rehabilitering av gamle. Kenneth er ikke i tvil om hvilke av de to han foretrekker.

– Det er artigere å sette opp nye hus, det er mer «reint» arbeid, på en måte. Rehabilitering av gamle hus er mer uforutsigbart. Med nye hus møter man ikke på så mange overraskelser i løpet av arbeidsdagen. Vi jobber stort sett to og to i lag, det er hyggelig å være med en makker.

Har alltid likt å snekre

Kenneth bor på Namnå, og tilbringer så mye tid som mulig med familien sin; kone og to små barn. Sønnen er fem, og skal begynne på skolen til høsten. Datteren er snart ett år, og skal begynne i barnehage.

– Jeg har alltid drevet og snekret litt, småhytter og slikt, jeg hadde den interessen helt fra jeg var liten.

Han beskriver at man bør være grundig og nøye i jobben, kanskje tålmodig og rolig også, slik at resultatet blir ordentlig. Litt banking høres gjennom telefonen. Det er nok ei lita snekkerjente, som går i pappas fotefar der i bakgrunnen. Kenneth er for tiden i pappapermisjon, og da er veien kort til skog og mark.

– Jeg prøver å være så mye som mulig med ungene, vi er glade i å være ute, og tilbringer mye tid i skogen.

Jakta artigere enn kjøttet

Kenneth jakter. Både rådyr, hare og rev. Men jakta er artigere enn kjøttet, mener han. Til å hjelpe seg har han to hunder: en drever, og en blandingsrase av drever og dachs. Når muligheten byr seg, reiser hele familien opp til Eimunddalen i Folldal, blant annet for å fiske. Da hender det at det både blir aure og røye på menyen. Men fisk er heller ikke favorittretten hans.

– Det er selve fiskinga som er gøy. Jeg er ittno’ glad i fisk heller, nei. Men noen andre er det, så jeg blir kvitt den. Jeg foretrekker heller flesk og eggepannekaker!