Da Hedmark Hus gikk konkurs i januar 2016, overtok Solør Hus AS ansvaret med å ferdigstille privatboligen som snekker Martin Kristiansen arbeidet med. Det er Namnå-mannen sjeleglad for.

 – Vi ble enige om at dette første huset skulle være et prøveprosjekt. Det gikk vel bra, da, for jeg fikk tilbud om fast jobb, og siden har jeg vært her i Solør Hus, sier den sindige og sympatiske snekkeren.

Har det fritt og fint

Det er en iskald januarmorgen, en av de dagene da Martin er glad for å jobbe innendørs. Han og kollega Kenneth Berg holder nemlig på med restaurering og tilbygg av en privatbolig på Brandval, og i dag er det innvendig kledning som står på dagsordenen.

– Vi har det fritt og fint her på Solør Hus. Variert og fin jobb og nok å henge fingrene i, sier Kristiansen, som tok snekkerutdanningen på Våler og læretiden i nevnte Hedmark Hus på Arneberg.

– Og så er det veldig trivelig her. Fine folk og hyggelig miljø.

Nok å følge opp

Martin er født og oppvokst på Namnå, og der bor han fortsatt sammen med kona Marianne, datteren Mille på seks år og bonusdatteren Maren som er 12 år gammel.

– Fritid? Når den ene driver med hest og den andre holder på med håndball, så blir det nok å følge opp, sier snekkeren, og forteller at han har tid til å pusle litt med skøyteis og litt annet i det lokale velet.

Han spilte fotball også, i oppveksten. Siste klubben var Brandval. Men da han brakk håndleddet på fotballbanen for fire år siden, mente han at det fikk være nok. Nå ligger fotballskoene på hylla, og der skal de få lov å ligge. Men så fort anledningen byr seg, eller «da vi får stønner», som han sier, setter familien Kristiansen kurs for campingvogna ved Åkrestrømmen i Rendalen.

– Storsjøen er fin. Mye flott ørret!