Det er verken nybygg eller rehabilitering av hus som gjør at tømrer Tomas Thorsen ikke har tid til å snakke med oss denne vakre formiddagen i begynnelsen av september. Han er på jakt i Nord-Sverige, og travelt opptatt med å sitte på post.

 – Nei, denne veckan går det inte. Dere får prøve igjen til neste uke, sier han på klingende svorsk.

Svenske med norsk navn

Svorsken har sin naturlige forklaring. Til tross for det norske navnet er nemlig Ulf Tomas Thorsen av svensk opprinnelse. Født og oppvokst på Medskogen på svensk side i grensetraktene rett øst for Flisa, og med familie på begge sider av grensa.

– Jeg traff en vakker dame fra Flisa på begynnelsen av 90-tallet, så da ble det til at jeg flyttet hit.I 1995, tror jeg det var. Nå bor vi i et hus nede ved Flisssundet sammen med våre to døtre på 20 og 18 år. Eldstedattera har begynt på skole i Elverum, så hun ser vi bare i helgene nå for tiden, sier den sympatiske svensk-nordmannen.

Vinner rett som det er

Tomas Thorsen er glad i skog og mark, og tilbringer gjerne en helg i ny og ne til sanking av sopp og bær eller til bare å nyte roen og stillheten i naturen. Men det er jakt og fiske som står aller øverst på prioriteringslista. To av ferieukene bruker han til å jakte elg. Det har han gjort i mange år.

– Det er et fast høydepunkt i året. Første uka i september drar vi på elgjakt i Nord-Sverige, og siste uka i oktober er det jakt her i distriktet. Vi fikk et ungdyr oppe i nord. Det var vel ikke all verden, men vi får håpe det blir bedre fangst siste uka, smiler Thorsen.

Sport og andre fritidsaktiviteter er han ikke så veldig interessert i, men han får med seg noen skirenn på TV i løpet av vinteren.

– Det går jo riktig så bra. Jeg kan jo heie på både Norge og Sverige, så da vinner vi jo rett som det er.

Greit og fint på alle vis

Han har jobbet for Solør Hus siden 1997, og ler når vi lurer på om han trives.

– Det sier seg vel selv. Nå har jeg vært her i snart 23 år, og har ingen planer om å finne på noe annet. Her er det greit og fint på alle vis, og jeg trives med det aller meste. Vi har et flott miljø, og det er deilig å kunne reise til og fra jobb hver dag. Det er varierte arbeidsoppgaver og forskjellige typer prosjekter, men alt ligger i nærområdet. Stort sett mellom Kirkenær og Våler, sier Thorsen, som er tømrer mesteparten av arbeidstiden.

– I dag holder jeg på med å sette opp forskaling til en kjellernedgang på en privatbolig her på Flisa. Som jeg sa, vi har varierte arbeidsoppgaver her på Solør Hus.