Det er snekring og hundekjøring som gjelder for Torbjørn Holtet. For med syv voksne trekkhunder av typen Alaskan Huskyer og to valper i tillegg, er det en ting som er helt sikkert: Du har ikke fritidsproblemer. Det kan den erfarne snekkeren til Solør Hus skrive under på.

– Du trenger ikke lure på hva du skal drive med når du kommer hjem fra jobben. Dette er jo hunder som krever massevis av mosjon. Også er det jo et fint påskudd for å komme seg ut i skog og mark. Jeg er vel av den litt rastløse typen som ikke trives så godt i sofakroken uansett, ler Holtet.

Hundeløp

Torbjørn og kona Mona Solberg er bosatt på Knappom, noen kilometer fra Flisa. Barna har flyttet hjemmefra for å studere, så hundene har godt med boltreplass på den syv mål store eiendommen. Tre av dem er inngjerdet til luftegård, og de firbeinte har ikke mindre enn ni hundegårder å velge mellom.

– Det eneste som er plagsomt nå i disse dager er varmen. Disse hundene har så mye pels at det er nesten farlig for dem når det blir mer enn 10 varmegrader, sier Holtet, som regner med at det med tiden blir noen hundeløp på han og kona.

– Datteren min, Hedda, deltok i Femundsløpet for to år siden, men nå har hun begynt på skole i Sogndal, så da blir det opp til oss gamle å ta med bikkjene ut til vinteren.

En vaskeekte solung

Torbjørn Holtet er så ekte solung som det går an å bli. Født og oppvokst i bakken ned mot Flisaelva og mange år i blått og hvitt for bygdas stolthet: Fotballaget til Flisa. Selv om det er mange år siden han la fotballskoene på hylla, hender det at han tar seg en tur for å se hvordan det står til med gamleklubben.

– Det var noen treningskamper i vår, men ellers har det jo ikke vært mye fotball å se på banen i sommer. Men nå virker det som det gror godt i de yngres avdelinger i klubben, og det lover jo godt for fremtiden.

Trives med jobben

Den blide og spreke solungen har det godt. Med jobben også. Han har jobbet for Solør Hus siden 2006, og trives som bare det.

– Så lenge vi får jobben gjort, så har vi det fritt og fint. Ledelsen stoler på at vi gjør et skikkelig arbeid, og det er akkurat slik det skal være.