Anna Cecilie Kjellgren og Thomas Bjørneseth hadde en privat tomt de gjerne kunne tenke seg å bygge huset sitt på. Etter å ha sett seg rundt og kikket på en del ferdighus tok de til slutt kontakt med Solør Hus AS, da de ikke fant noen boliger som de syntes passet. Grunnen til at de først så på ferdighus var at de antok at dette ville bli en rimeligere løsning.

Ikke vesentlig dyrere enn ferdighus

– Vi hadde en del tanker om hvordan vi ville ha det, og har nå fått tilpasset ønskehuset. Tore Fjeld i Solør Hus tegnet huset i samarbeid med Joachim Sundet som jobber i Bredesen Opset og meg selv ut fra de forslagene vi hadde. Vi trodde at det ville bli for kostbart å tegne. Men Tore kom med et prisoppsett ut ifra de endringene vi kunne tenke oss, og prisen ble omtrent den samme som for et ferdighus. Da ble valget veldig enkelt.

Foto: Anna Cecilie Kjellgren

Skreddersydd til kjernefamilien

Huset er på 170 kvadratmeter, ligger utenfor Flisa sentrum, og har innebygd garasje. Anna og Thomas bodde tidligere i et hus fra 1940-tallet, som de først vurderte å bygge om, men hele tiden lå drømmen om å bygge splitter nytt under.

– Solør Hus AS kunne tilby oss å sy sammen en pakke etter våre ønsker innenfor det budsjettet vi hadde. Vi hadde dialog med dem allerede i mai 2018, og etter en del endringer på tegninger var det klart for oppstart bygging rett på nyåret 2019. Kontrakten ble signert, og huset stod klart for innflytting allerede i september. Det passet så fint, da vi fikk vårt første barn i fjor.

Med nydelig utsikt til terrenget rundt, har dette blitt favorittplassen i stua. Foto: Anna Cecilie Kjellgren

Ble advart

– Mange rundt oss prøvde å advare oss og pratet mye om hvor lett det kunne bli å gå på en smell, at budsjettet ville sprekke, og at alle endringer vi gjorde ville innebære tillegg i prisen. Det skjedde ikke. Solør Hus AS har holdt prisene de lovet i kontrakten. Endringene ble hovedsaklig bakt inn i prisen, og vi har fått de løsningene vi ønsket oss. Vi har for eksempel byttet ut overflatene i forhold til det som var avtalt. Og de tilleggene som har vært, var helt reelle.

Imøtekommende total-leverandør

– Hva er dere aller mest fornøyd med da?

– Det er flere ting. Først vil jeg nevne tegneprosessen, der Solør Hus AS har kommet med gode faglige råd som for eksempel forslag om takhøyde, rommene i forhold til bruk, størrelser osv. De har jo lang erfaring og er lette å stole på. I tillegg er de total-leverandør. Likevel har de vært svært imøtekommende i forhold til våre ønsker. De har latt oss som kunde være med å påvirke hvilke håndverkere vi ønsket å bruke. Jeg har selv et bredt kontaktnettverk, for eksempel i forhold til både rørlegger og elektrisk firma som jeg ønsket å benytte. Det var ikke noe problem.

Foto: Anna Cecilie Kjellgren

Lydhør for kunden 

– Ingen skjær i sjøen her altså?

-Nei, vi er ikke misfornøyd med noe, tvert imot. Enkelte problematiske ting som oppstod underveis og som vi påpekte, ble lyttet til av Solør Hus, tatt på alvor, og ryddet opp i på en god måte. Vi er særdeles fornøyd med å ha fått muligheten til å skape vårt drømmehjem etter eget hjerte og hode!

 

Foto: Anna Cecilie Kjellgren

 

Alle foto: Anna Cecilie Kjellgren