Arild Bøe har opplevd det ingen ønsker: Å miste alt da huset hans i Mosogn i Solør brant ned for snart halvannet år siden. Men på samme tomt, et stenkast fra ruinene, har det nå reist seg en flott enebolig som en Fugl Føniks opp av asken.

– Jeg har det fineste huset i hele området, utbryter Arild begeistret. Enkelte folk stopper opp og tar bilde av det når de går forbi!

Jobbet i Nordsjøen og bodde i båt

Arild er snart 60 år. Han er opprinnelig fra Hardanger, har tidligere jobbet i Nordsjøen, og blant annet bodd i båt på Vestlandet, en 52 fots kutter, før han valgte å bosette seg i de dype skoger på Østlandet for 23 år siden. Han er fasinert av både skogen og det faktum at klimaet er mye bedre her på Østlandet.

Strålende fornøyd

– Solør Hus har bygget et helt fantastisk hus til meg, et Hedalm Anebyhus fortsetter Arild. Jeg har kort vei fra garasjen til inngangsdøra, og alt er på ett plan. Det er ingen dørstokker, og tilrettelagt for funksjonshemmede. Jeg tenker jo framover, og ønsket å gardere meg hvis jeg for eksempel skulle være så uheldig å falle, eller at jeg en gang i framtida kanskje må bruke rullator. Du vil jo gjerne kunne bevega deg i din eigen heim, humrer han med tydelig hardangerklang.

Verdien av lokale aktører

– Jeg mistet alt jeg eide og hadde i den eksplosjonsartede brannen. Heldigvis var jeg ute da det skjedde. Men det var tøft. Jeg vil så gjerne fremheve verdien av å ha en lokal nærbank. Sparebank Øst 1 sin avdeling på Kirkenær var helt uvurderlige i tiden etterpå. De tok kontakt med meg bare et par dager etter brannen. Jeg kunne lett fått en psykisk knekk, men de hjalp meg på fote igjen.  Forsikringsvilkårene etter brannen innebar at jeg egentlig var forpliktet til å akseptere det laveste anbudet, og det kom fra et firma i Kongsvinger. Men jeg ønsket å bruke Solør Hus AS. Det fikk vi til, ved at jeg selv betalte mellomlegget.

Ønsket å bruke Solør Hus

Arild kan ikke få fullrost Solør Hus og gutta som jobber der nok. Han er veldig opptatt av å bruke lokale bedrifter og mener at det kun er fordeler med å støtte det lokale næringslivet:

– Jeg kjente litt til Solør Hus fra før, og jeg vet hvor faglig dyktige de er. I tillegg er de uslåelige på pris, kvalitet, effektivitet og ikke minst logistikk. Jeg har selv jobbet mye med logistikk i Nordsjøen, og vet hvor viktig det er. Det har også noe med lønnsomhet å gjøre. De gjør alltid sitt ytterste for at kunden skal bli fornøyd. De er i nærheten, alltid tilgjengelige, og har full økonomisk kontroll. Det gir en trygghet, at du kan stole på dem. Det er det eneste som betyr noe for meg.

God dialog hele veien

Jeg følte at jeg visste hva jeg gikk til da jeg valgte dem. Vi har hatt en utrolig god dialog. Jeg har vært med underveis i hele byggeprosessen, fått innsyn i papirene, og blitt spurt om behov jeg har hatt som de kunne legge til rette for.

Et eksempel på det er klima-anlegget, som suger ut gammel luft og tilfører ny, frisk luft utenfra som til enhver tid er tilpasset temperaturen inne. Arild har kols og er avhengig av et godt klima-anlegg. Et annet eksempel er kjøkkeninnredningen som opprinnelig var et standardkjøkken fra Ikea, men som måtte justeres og bygges opp av Solør Hus.

– Lokale bedrifter er mitt førstevalg, bedyrer Arild. Jeg oppdaget for eksempel en feil med det elektriske anlegget, og ringte firmaet, Løbakk Elektro Installasjon AS, på kveldstid. De kom sporenstreks og ordnet opp.

Ivaretakelsen av kunden

Ingen slår Solør Hus i punktlighet og ryddighet heller! Det gamle huset mitt brant ned 28. juli 2018. 25. oktober i år flyttet jeg inn i min nye bolig. Helt utrolig at det gikk så fort! Jeg hadde også et lokalt firma, Stemsrudhagen på Namnå, til å gjøre grunnarbeidet før husbyggingen startet. De sto for opprydding, graving og planering av tomta etter brannen, og gjorde en strålende jobb. Grunnarbeidet er viktig, og betyr mye. Resultatet ble veldig bra.

– Jeg bor jo alene. Det at jeg valgte lokale aktører var særlig viktig i forhold til å ha noen å komme til. Jeg ble ivaretatt. Jeg skulle gjerne hatt en armkrok å krype inntil da det sto på som verst. Den armkroken ble Solør Hus for meg da de fikk oppdraget, avrunder en meget fornøyd Arild.