For 10 år siden hadde Jan Erik Myhre en ulykke som kunne kostet han langt mer enn en ødelagt skulder. I dag er han den glade og blide sjåføren til Solør Hus.

– Ja, det der kunne fort gått mye verre. Jeg klarte å dette ned fra en gardintrapp, og tok ryggen og skuldra skikkelig. Men det gikk heldigvis bra, og nå har jeg det bedre enn noensinne, sier Myhre.

Lokalkjent

Jan Erik Myhre er godt kjent i Flisa og omegn. Han er født og oppvokst på Kjellmyra, og har han levert materialer over hele Åsnes siden 2009.

– Vi holder oss i nærheten av rundkjøringa, det er mer enn nok å gjøre her, gliser sjåføren.

– Vi har nok å henge fingra i her på Solør Hus, og det er kjøring stort sett hele tiden. Akkurat nå har jeg levert gulv til en enebolig på Trangsrudsroa her på Flisa, og er på vei for å hente neste lass.

Tilfeldigheter

Jan Erik Myhre trives som bare det bak rattet i sin lette lastebil av typen MAN, men det var bare tilfeldigheter som gjorde at han måtte bytte ut snekring med varetransport.

– Etter at jeg datt ned fra gardintrappa, klarte jeg ikke å løfte over skulderhøyde. Det er jo ikke noe særlig for en tømrer. Tilfeldighetene gjorde at akkurat på den tiden skulle sjåføren her på Solør Hus gå av med pensjon, så da fikk jeg den jobben. Det er jeg sjeleglad for, sier Myhre.

Barnehageonkel

I dag er det stor etterspørsel etter fagutdannede tømrere, men slik har det ikke alltid vært. Myhre forteller at det på begynnelsen av 90-tallet kunne være vanskelig å finne jobb.

– Jeg gikk permittert en periode, og da fikk jeg tilbud fra en barnehage. Jeg tente at de sikkert trengte en vaktmester eller noen til å drive med vedlikehold. Det var det ikke. I nesten ett år passet jeg ungene i barnehagen, og jeg var den første mannlige barnehageonkelen her på Flisa. Det var morsomt, men slitsomt.

Trives

I dag er det for lengst slutt på bleieskift og ungepass for trebarnsfaren og yrkessjåføren fra Flisa. Han og kona har bosatt seg oppe i åssiden litt utenfor rundkjøringa, og både barn og barnebarnet på 13 bor i nærheten.

– Jeg trives veldig godt, både med jobben i Solør Hus og her hjemme på Flisa. Det er ikke verst for en som begynner å nærme seg 60, smiler Jan Erik Myhre.