Jørgen Skjæret er 20 år gammel og tømrer. Han har nettopp har bestått fagprøven og fått seg fast jobb. Helt siden han var liten, har han hatt interesse for håndverk, og derfor ble karrierevalget ganske enkelt.

-For meg var det viktig å komme meg ut og gjøre noe annet enn å sitte på skolebenken. Jeg er ikke så glad i å sitte og lese bøker, men jeg har alltid likt å fikse på ting. Da ble dette yrket et naturlig valg.

Men selv om skolebenken ikke alltid har vært fristende, så er ikke mulighetene for en videre utdanning lagt helt på hylla.

-Jeg har litt lyst til å søke meg inn på teknisk fagskole til neste år. Går man fulltid så tar utdanninga to år, men man kan også gå deltid i fire år. Da kan man kombinere det med jobb. Jeg har ikke bestemt meg, for jeg vil gjerne få litt mer arbeidserfaring først, men det er noe jeg kunne tenke meg å gjøre etter hvert.

Skryter av arbeidsmiljøet

Før Jørgen begynte hos Solør Hus, var han lærling i litt over ett år i Elverum. Hos Solør Hus begynte han i september 2018 og han tok fagprøven i vår.

-Jeg har avlagt fagprøve på den nye boligen i Trangsrudroa, og fikk bestått meget godt. Jeg jobbet med garasjedelen av boligen, og er veldig fornøyd med de oppgavene jeg fikk. Jeg fikk prøve meg på forskjellige ting, både innvendig og utvendig. Jeg måtte blant annet dekke ytterveggen med panel, og sette omramming på to vinduer.

Jørgen skryter av arbeidsmiljøet hos Solør Hus, og beskriver hvor godt han ble tatt imot, og hvor bra han trives på jobben. Han trekker også frem hvor behjelpelige kollegaene har vært, spesielt da han tok fagprøven.

-Tore har vært veldig flink på å følge meg opp. Han kom innom og spurte hvordan det gikk, og det satte jeg veldig stor pris på. Jan Erik har vært fleksibel med å frakte materialer. Det er dette gode miljøet som gjør at jeg er veldig takknemlig for å ha hatt lærlingplass her.

En vellykket vår

Dette ser ut til å være en strålende og vellykket vår for Jørgen. Ved siden av å ha bestått fagprøven, og fått seg fast jobb, smiler lykken også på det personlig plan.

-Jeg har fått meg frue, som jeg bruker en del tid på.

-Ellers liker jeg være sammen med kamerater og finne på forskjellige ting på fritiden. Jeg farter mye rundt i distriktet, så det blir ikke mye reising utenlands, kanskje til Charlottenberg. Jeg blir nok med på det meste, hvis tid og penger strekker til.