-Åja, dette vart gærfint. Hele arbeidet har gått rimelig knirkefritt, og ikke et øre over budsjettet. Vi er kjempefornøyd med Solør Hus, sier daglig leder Inger Marie Myhren i Mosogn barnehage.

– Nå gjenstår det bare litt elektrikerarbeid, så er hele jobben gjort. Selv om arbeidet var temmelig omfattende, har ikke vi blitt berørt lange stunda, forteller Myhren. Vi har fått tilbygg til både barnehagen og grendehuset og nytt tak på barnehagen.

Barnehage og etterskole

Mosogn barnehage er et samvirkeforetak, der alle foreldrene er representert. Barnehagen ligger idyllisk til omtrent midtveis mellom Flisa og Kirkenær langs riksvei 210.

– Både vi og ungene har det gærfint her i det koselige, hvite huset. Du må nesten vite om oss for å se at det er barnehage her. Utelekeplassen ligger skjermet på baksiden, sier Myhren.

– Barnehagen har tilbud til barn fra null til seks år, og vi har også et tilbud etter skoletid for eldre barn. Dette kaller vi ESO, etterskoleordning, og her tilbyr vi leksehjelp og lek for skoleelever etter ordinær skoletid. Det er også mulig å benytte ESO før skoletid siden skolebussen går forbi. For tiden er det 16 barn som benytter dette tilbudet, og de holder til i grendehuset.

Alt gått som smurt

Det er en stund siden Myhren og kollegene hennes fant ut at både barnehagen og grendehuset kunne trenge mer plass.

– Det tok sin tid å komme i gang, men etter at grunnarbeidene var ferdig og Solør Hus begynte byggearbeidet i fjor høst, har alt gått som smurt. Barnehagen har fått et tilbygg på halvannen etasje. Den rommer både soverom, lekerom og oppbevaringsplass. Grendehuset har fått et tilbygg som gjør lokalene mye mer funksjonelle, både for skoleelevene og for fester, konserter og andre arrangementer, sier Myhren.

Trengte nytt tak

– Da byggearbeidet var godt i gang, fant vi ut at barnehagen trengte et nytt tak. Dette var ikke noe problem for Solør Hus, og til tross for dette ekstraarbeidet ble byggingen avsluttet til 17. mai. Vi er som sagt gærfornøyde.