– Vi har både tegninger og skisser. Skissene skal bearbeides litt, men det vi ser for oss er en lav boligblokk hvor leilighetene får stor terrasse eller balkong. Det forteller Øystein Aurland, daglig leder i Solør Hus.

Han har tro på at leilighetene vil passe spesielt bra for den godt voksne kjøpergruppen. Solør Hus er godt i gang med planleggingen av boligblokka. Flere detaljer om byggeprosjektet vil være på plass i løpet av våren.

Populært boligområde

Tidsperspektivet for boligblokka er avhengig av etterspørsel, men Aurland har inntrykk av at det er stor pågang etter nye boliger i Solørområdet, og da særlig på Flisa.

– Det har vist seg at det er en større interesse for nye boligprosjekter på Flisa. I tillegg til leilighetene ved Solør Hus det er snakk om her, så har tomten også potensiale for mer utbygging, forteller Øystein.

– Vi håper å realisere prosjektet i løpet av to år.

Positivt med et lokalt firma

Øystein Aurland understreker at han og firmaet er stolte over å kunne være med på å utvikle nærområdet. Han er ikke i tvil om at det er mange fordeler for kundene at det er et lokalt firma som bygger boligene.

– Det oppleves som tryggere for kunden å kjøpe bolig av en lokal aktør. Vi har vært i markedet i mange år. Vi er godt kjent her og vi kjenner mange i kjøpergruppen. Kundene skal sitte igjen med et resultat som er godt produsert. De skal være trygge på at vi er her hvis det skulle være noe, også etter at boligbyggingen er ferdig, sier han.

– Som lokalt firma er vi nødt til å levere bra, og Solør Hus leverer kvalitet på det vi gjør.

Flere byggeprosjekter på gang

I tillegg til planleggingen av leilighetene på bedriftens nabotomt, så ble det nylig avslørt at Solør Hus også er godt i gang med byggeplanlegging av flere boliger på Flisa. I samarbeid med KOBBL har firmaet planlagt utbygging av 18 to- og treromsleiligheter i Nedre Kjølen.

– Vi håper på å starte byggearbeidene til høsten. Vi har tro på at disse prisgunstige boligene vil være interessante for mange godt voksne, sier Aurland.

– Vi har sett trenden med at mange ønsker å bo sentralt når de blir eldre. Kort vei til forretninger og alt et sentrum har å by på blir viktig i denne fasen av livet, legger han til.

– Ønsker man mer informasjon om noen av boligprosjektene til Solør Hus er det bare å ta kontakt, og det er helt uforpliktende.