Samarbeidet vi har med KOBBL om å bygge sentrumsnære boliger på Flisa, er veldig spennende, sier Øystein Aurland. Planen er at vi starter byggearbeidene til høsten. Vi har tro på at disse prisgunstige boligene vil være interessante for mange godt voksne.

Vi har sett trenden med at mange ønsker å bo sentralt når de blir eldre. Kort vei til forretninger og alt et sentrum har å by på blir viktig i denne fasen av livet.

Å ha mindre, godt tilrettelagte boliger gjør at eldre mennesker kan bo hjemme lenger. Derfor kjøpte vi for halvannet år siden tomteareal i Nedre Kjølen på Flisa. Samarbeidet med KOBBL om å utvikle boliger her har vært veldig interessant og spennende. Utbyggingen og samarbeidet omtales i isolor.no i dag, 21. februar.

 

Øystein Aurland.
Vi gleder oss til byggestart som etter planen blir til høsten, sier Øystein Aurland i Solør Hus.

Eldre overlater gjerne oppgradering til yngre generasjoner

Mange eldre erkjenner at de bor i boliger med oppgraderingsbehov, men har selv ingen planer om å oppgradere. Lite hensiktsmessige planløsninger gjør mange hus tungvinte å bo i. I flere eldre boliger har vi blant annet sett at bad og toalett ligger i kjeller eller i 2. etasje. Omfattende oppgraderinger overlates gjerne til de som overtar boligen, eller de som kjøper.

Er du interessert i en av disse boligene, ta gjerne kontakt med oss.

Lett adkomst til lettstelte leiligheter

Allerede til våren vil de 18 to- og treromsleilighetene bli lagt ut for salg. De variere i størrelse, fra 50 til 60 kvadratmeter. Størrelsen på leilighetene er perfekt for eldre, som i dag syntes de har for mye bolig å holde i orden.

Blir en borettslag-løsning

Ved å samarbeide med KOBBL har vi utviklet et veldig spennende konsept. Samarbeidet går ut på at det blir en borettslag-løsning hvor innskuddet skal være relativt lavt, for å slippe å ta opp et lån. Både beliggenhet og konsept vil bidra til at man kan bo hjemme lenger.

Mer spennende på gang – 10 enheter i 3 etasjer

Like ved siden av kontoret vårt har vi et tomteområde som vi har en utbyggingsavtale på. Her har vi et skisseprosjekt på 10 enheter i 3 etasjer. Med andre ord ser vi for oss en lav boligblokk her. På skissen har vi tegnet inn parkering i kjeller og boligenhetene blir fra 80 til 100 kvadratmeter.

Dette prosjektet jobber vi videre med, men tidsmessig har vi det ikke helt klart ennå. Om prosjektet blir realisert eller ikke, er avhengig av interessen. Vi tror imidlertid det vil være interessant for mange, selv om prisbilde vil ligge høyere enn eldreboligene som vi bygger sammen med KOBBL. Vi vil garantert komme tilbake å fortelle mer om dette boligprosjektet.

Syntes du dette høres attraktivt ut, kontakt oss gjerne for å sette deg på listen. Du treffer oss både via kontaktskjemaet her på nettet, eller på telefon 62 95 02 55.