Står du på kirkegården ved Åsnes kirke, ser du en nyoppført driftsbygning i Nergrenda. Den ble påbegynt før jul i fjor, og stod ferdig i sommer.

Stor fordel med lokale bedrifter

Hans Fleischer ønsket seg en driftsbygning der han blant annet kunne få lagret landbruksmaskiner. Han sjekket flere leverandører og firmaer, da han gjerne ville ha en bygning i rundtømmer. Valget falt til slutt på Solør Hus. Tore Fjeld tegnet en bygning ut fra kundens ønsker.

– Det er en stor fordel med lokale bedrifter. Det er trygt og bra. Du utfører ikke dårlig arbeid når du risikerer å møte kunden din på butikken. Det er så greit når de holder til i nærheten. Det har vært fint å samarbeide med dem, og jeg er godt fornøyd med resultatet.

Å få det som man vil

Det er for eksempel ønsker om utseende og takhøyde. Utfordringen kan ligge i dimensjonering av gulv og konstruksjon av lengder, bredder og høyder. Alt i forhold til tyngden fra vegger og tak. Tykkelsen på gulvet er viktig, vi må naturligvis støpe et gulv som tåler bruken. Vartdal Plastindustri AS på Biri gjorde en beregning på såle og ringmur i forhold til tegningen jeg laget. Bredesen Opset på Kirkenær har produsert takstolene, også ut fra tegningen.

Hel ved

En av detaljene Fleischer er mest fornøyd med, og som var avgjørende da han gikk bort fra tanken om å få satt opp en driftsbygning i rundtømmer, er gavlveggen og døra i inngangspartiet.

– Det ble mer stabilt med en reisverkbygning, og det var utslagsgivende for at jeg valgte det.  Jeg har fått det omtrent som jeg ville, jeg, humrer Hans.

Hans Fleischer har god greie på tømmer og trevirke. Han arbeider i Norsk virkesmåling, og måler hvor mange prosent hel ved det er i tømmer. Da er det jo greit at de som satte opp driftsbygningen også har et rykte på seg for å være hel ved, avslutter Hans.