Tore Fjeld er 54 år, og har jobbet i Solør Hus siden 2004. Han har gjort mye forskjellig opp gjennom årene, nå er han prosjektleder. Det innebærer ansvar for alt som skjer i en byggeprosess fra A til Å, som for eksempel å ta imot bestillinger, tegning av bolig, prising, og gi anbud. Det er mye individuell oppfølging underveis i de ulike prosjektene.

Hva holder du på med akkurat nå?

Jeg tegner en bolig som skal føres opp her i Flisaområdet, som, hvis alt går etter planen, skal stå ferdig neste vår.

Tore har fagbrev både som elverksmontør og tømrer, men er selvlært når det gjelder tegning. Hus, hytter og tilbygg tegnes fra grunnen av.

Rehabilitering av kirkebygg

Et annet større prosjekt Tore arbeider med for tiden, er rehabiliteringen av Åsnes kirke, som startet i våres, og som skal gå over halvannet år.

Tore Fjeld i Solør Hus.
Tore Fjeld utenfor Åsnes kirke som Solør Hus arbeider på akkurat nå.

Rehabilitering av denne kirken, og også de andre kirkene vi har rehabilitert, som Hof, Arneberg og Gjesåsen, er veldig spesielt å få være en del av. Det er spennende og interessant, vi jobber tett med Riksantikvaren, og møter forskjellige utfordringer som man vanligvis ikke møter i andre prosjekter. I rehabilitering av kirkebygg er det mange flere og andre hensyn å ta enn i et mer standard byggeprosjekt.

Mange pågående prosjekter

Tore har minst ti prosjektballer i luften parallelt. Man skal ha et visst talent for å sjonglere det.

Je e’ en forholdsvis roli’ type da, og itte dæn som stiller sæ ut sånn i det daglige.

Men Tore har en hobby der det er action på et annet nivå… Han er aktivt medlem av Namnå pistolklubb, der det går en kule varmt titt og ofte, både på bane og i felt. Tore forteller at pistolklubben har en bra medlemsmasse, og gode resultater, med flere norske og nordiske mestere. På kontordøra hans henger det et bilde fra 2014, som beviser nettopp det, da han sammen med sine klubbkamerater skjøt seg inn og erobret Norgesmestertittelen i lagskyting.

Du har jobbet i Solør Hus i fjorten år. Er det noe spesielt du vil trekke frem som har vært artig å være med på?

Det er flere ting det. Men jeg synes ombyggingen av utebassengene i Tøyenbadet var gøy å holde på med. Likeledes badstuene til Skien fritidspark og det nye Drammensbadet. Da samarbeidet vi med Klubben AS – et firma som leverer blant annet bassenger og utstyr til svømmeanlegg.

Det mest utfordrende i jobben som prosjektleder er nok oppfølgingen underveis, forteller Tore. Oppfølgingen er omfattende og til tider ganske krevende. Han skal jo forholde seg til mange ulike mennesker og samarbeidspartnere, på alle sider av bordet.

Je har nok ganske mye i huet hele tida.

Nå kommer det tradisjonelle spørsmålet vi ikke kommer utenom i en slik presentasjon, Tore. Hvem ville du aller helst stått fast i heisen med?

 Tore tenker seg lenge og grundig om. Det er helt stille i andre enden, men så svarer kan kontant: Det må nok bli han som monterte heisen, det.