Kjetil Dammen har i hele sitt voksne liv bodd og arbeidet i Oslo. Nå har familien flyttet hjem til barndomshjemmet på Namnå, i nyrenovert bolig – utført av Solør Hus. – Vi kunne ikke fått en bedre samarbeidspartner enn Solør Hus, sier Dammen.  

Da Kjetil Dammen og kona Anne bestemte seg for å flytte fra Oslo til Namnå, engasjerte de Solør Hus for å totalrenovere barndomshjemmet. Tett og godt samarbeid fra planleggingsstadiet til innflytting har vært avgjørende for at vi kunne flytte inn i huset vårt i november i fjor, sier Dammen.

Omfattende oppgradering

– Huset fra 1969 trengte omfattende oppgradering, så vi gikk i dialog med Solør Hus, sier Dammen. I tillegg til oppgradering og en annen romdisponering trengte vi også noe større plass. Derfor ble huset også bygd på.

Vi kunne ikke fått en bedre samarbeidspartner enn Solør Hus. Gjennom hele planleggings- og byggeperioden har de vært både interessert i, og mottakelig for, våre innspill. Vi har satt stor pris på de nyttige og gode diskusjonene vi har hatt sammen med Solør Hus underveis.

Solør Hus har utført en fenomenal jobb på boligen som vi flyttet inn i i november i fjor, sier Kjetil Dammen. Huset er bygd på i to retninger og blitt vesentlig større. (Foto: Kjetil Dammen)

Grovttegnet huset selv

Mens vi formidlet våre ønsker og tegnet de store linjene, har Solør Hus med sine profesjonelle folk fintegnet og satt detaljene på plass. Det er gjerne disse detaljene som til syvende og sist avgjør om boligen blir så praktisk som man ønsker, og ser for seg. Sammen tegnet vi det endelige utkastet.

Solør Hus har vært flinke til å utfordre oss og stilt oss spørsmål i god tid om hvordan vi ønsker at ting skal være. I byggeprosjekter er det mange beslutninger som må tas og det er viktig å være i forkant av begivenhetene.

Flyttet inn i november 2017

– Vi flyttet inn i midten av november i fjor og både kona og jeg stortrives nå i «nytt» hus. Nå har vi fått på plass gode løsninger i hele huset. Vi er kjempefornøyd med Solør Hus sin jobb. Jeg anbefaler Solør Hus gjerne til andre. De har absolutt levert på alle områder i prosessen, avslutter Dammen.

Jeg er fortsatt ansatt som Account Manager i datafirmaet Aditro AS  i Oslo, men har fått en kjempegod og fleksibel avtale slik at jeg kan jobbe mye hjemmefra.

Spennende prosjekt også for Solør Hus

Knut Gjedtjernet som var prosjektleder på byggeprosjektet sier at dette har vært et svært spennende og inspirerende prosjekt å jobbe på. For oss har den gode kommunikasjonen med byggherre vært avgjørende for å kunne overlevere et bygg etter byggherrens ønsker og krav, sier Gjedtjernet.