I løpet av sine 25 år har bygningsentreprenør og boligleverandør Solør Hus på Flisa markert seg og fått godt rotfeste og rykte.

Solør Hus AS har hatt en jevn og god utvikling og selskapet teller i dag 21 ansatte, hvorav tre er lærlinger. I tillegg leier de inn håndverkere til ulike prosjekter.

Solør Hus har sitt utspring fra Solør Entreprenørforretning AS og ble etablert som eget aksjeselskap 1. juni 1992.

I 2012 ble eierne og grunnleggerne av Solør Hus pensjonister. Etterkommerne overtok og driver nå firmaet sammen med daglig leder Øystein Aurland, som også har gått inn som deleier.

– Vi har alle sterkt tro på ytterligere vekst, sier Aurland. Markedet ser veldig bra ut. I 2016 valgte vi derfor å styrke oss ytterligere på boligdelen gjennom en forhandleravtale med Hedalm Anebyhus.

Dyktige håndverkere

Solør Hus har hatt med seg en kjerne med dyktige håndverkere helt fra oppstarten i 1992 og er godkjent lærlingebedrift. Pr i dag har de tre lærlinger i produksjonen.

– Vi er allsidige og leverer mange forskjellige tjenester – alt fra nybygg til store og små ombygginger av boliger, fritidshus, kontorer, forretningslokaler, uthus, garasjer og industriarealer. Også innenfor landbruksbygg og offentlig sektor har vi god kompetanse og spennende prosjekter å vise til. Vi har blant annet et godt samarbeid med Åsnes kommune på vedlikehold av eiendommer.

-Vi er kjempestolt over å ha så mange dyktige medarbeidere og håndverkere som har valgt å jobbe hos oss i Solør Hus. De fleste av våre ansatte har fagbrev. For kundene betyr det at de kan være 100 prosent trygge på at alt arbeid blir utført profesjonelt.

Spesielle oppdrag

Av våre mer spesielle oppdrag har jeg lyst til å nevne arbeidene vi har gjort på kirkebygg. I Arneberg kirke skiftet vi gulv og diverse innvendige ombygginger. I senere tid har vi også utbedret taket. Skifersteinen ble plukket ned, vasket og renset før den er lagt opp på taket igjen på nytt underlag. Denne jobben har vi også gjort på Gjesåsen kirke. I Hof kirke har vi skiftet gulv og oppgradert og utført en del innvendige oppgraderinger.  På Grue kirke har vi skiftet taktekkingen, forsterket og oppgradert takkonstuksjonen.

-Jeg er ikke i tvil om at vårt konkurransefortrinn ligger i i vår allsidighet og leveringsdyktighet. Vi gjør alt også innenfor betong- og murarbeid, flislegging og taktekking.

Leveringsdyktighet

-Det har vært og er tøff konkurranse i byggebransjen. Derfor er vi er stolte over at vi i dag har stor pågang på oppdrag og god markedsandel i vårt distrikt. Primærområdet vårt er Solør, men  vi er også   til tider engasjert i prosjekter over hele Østlandet, noe som vitner om godt arbeid, dyktige håndverkere og ikke minst at vi er konkurransedyktige på pris.

Gasellebedrift

I 2015 ble Solør Hus kåret til Gasellebedrift. Gaseller er Dagens Næringslivs årlige, prestisjefylte titulering av bedrifter som opplever betydelig vekst.

-Det er vi selvfølgelig svært stolte av, sier Aurland. Samtidig er vi takknemlige overfor våre kunder som har gjort det mulig for oss. Det er de som er grunnlaget for positiv drift. Tittelen må forsvares, og vi har godt håp om at vi fornyer tittelen ved neste kåring. Vi har god økonomi, omsetningen øker og vi ansetter stadig flere medarbeidere.

Du kan lese mer om våre tjenester her!